Pred pár rokmi sme pripravili web stránku TalentHub , ktorá pomáha študentom objavovať a rozvíjať svoj talent z pohodlia domova. V tieto dni trávime veľa času doma, poďme ju teda oprášiť. ?

V zmysle hesla všetko zlé je na niečo dobré, sme pripravili malý návod, ako TalentHub využiť na rozvoj.  Pomôže ti zorientovať sa v tom, čo ťa baví, v čom si dobrý a ako posúvať svoj talent vpred.

Prvý krok: registrácia

Jednoduchou a rýchlou registráciou sa dostaneš do online komunity akčných ľudí, ktorí na sebe makajú. Do tejto komunity môžeš pozvať aj svojích kamošov a spolužiakov jednoduchým zdieľaním cez sociálane siete. Po tomto kroku je už len na Tebe, ktorou cestou sa vyberieš. Más na výber 4 kategórie- aktivity, predmety, príbehy a pre nerozhodných máme pripravenú kategóriu nevieš si vybrať? 

Aktivity

V tomto období nikto nechodí do školy, a práve táto kategórie ti pomôže nevypadnúť zo školského rytmu .Nájdeš tu viac ako 700 online aj offline aktivít, ktoré môžeš z pohodlia domova absolvovať alebo sa do nich zapojiť v nasledujúcih mesiacoch. Pripravená je široká paleta aktivít od letných kempov, súťaží, webov, blogov, filmov, videí, kníh, až po tipy na kluby, krúžky, kurzy, dobrovoľníctvo, sústredenia a semináre – prehľadne rozdelené podľa tvojich záujmov, alebo školských predmetov, ktoré ťa zaujímajú, od medicíny, až po podnikanie, či start-upy.

Vedel si, že existuje web stránka plná absurdných hypotetických otázok, na ktoré existujú vedecké odpovede?

Alebo ak ti v čase karantény chýba umenie a kultúra, na TalentHube nájdeš rôzne tipy, ako sa v tejto oblasti rozvíjať aj bez sociálneho kontaktu, či už tipmi na knihy, videá alebo webináre ? Maturita sa síce odsunula na neurčito, ale malé pripomenutie povinného čítania nie je nikdy na škodu. Inšpirovať sa dá aj cez skvelý projekt Baštrng:

Zdroj: Baštrng: Margita a Besná- Michal Kubovčík

Predmety

V tejto časti nájdeš skúsenosti, ktoré nie sú iba zo školy. Každý predmet pre teba totiž pripravil profesionál, ktorý v danej oblasti naozaj pracuje. V časti architektúra tak nájdeš tipy od skutočných architektov, ako sa v architektúre uplatniť, ako na sebe pracovať, aby si bol super architekt/architekta a ako spoznáš, či ťa vôbec taká architektúra bude baviť.

Ak práve nemáš chuť na žiadne semináre a webináre, môžeš sa inšpirovať príbehmi úspešných mladých Slovákov.

„Je super, ak si popri škole vieš takto šikovne vyskladať svoju vlastnú „školu“ z toho, čo ťa baví. Navyše popri tom aj objavíš mnohé dalšie zaujímavé veci, o ktorých si ani netušil.“ Jakub Ptačin

Nevieš si vybrať?

Nezabudli sme ani na tých nerozhodných, ktorí si nevedia vybrať. V kategórii nevieš si vybrať nájdeš kompas, ktorý ti pomôže nájsť smer, ktorým sa vybrať nielen školu, ale aj tipy, ako sa rozhodnúť, kam sa ďalej uberať. Nájdeš tam odpovede na otázky kto som, čomu sa mám venovať, ale aj kontrolnú otázku, či som si vybral dobre. TalentHub Ti pomôže nájsť prienik medzi tým, čo ťa baví, v čom si dobrý a aké máš zručnosti. A to už je slušná výbava na to, aby ti to pomohlo rozlúsknuť, akým smerom sa vybrať. ?

Nehejtuj, prispej! ?

Ak poznáš skvelú príležitosť, ktorá na TalentHube chýba, nemusíš iba hejtovať s vyloženými nohami. Klikni na zapoj sa a pridaj aktivitu, ktorá pomôže všetkým ostatným hľadačom talentov. Na záver priznávame, že na TalentHube môžete nájsť ešte aj aktivity, ktoré už nemusia byť aktuálne, predsa len, nahadzovali sme ich tam už pred nejakým časom. Pracujeme však na aktualizácii a budeme vďační, ak nám dáte vedieť o vašich podnetoch, čo môžeme vyhodiť a čo, naopak, pridať.

Držíme palce pri rozvíjaní svojich talentov a nezabudnite ostať doma.