Ako by si sa charakterizoval dvoma vetami?

18 ročný vizionár, inovátor a vynálezca.

Stal si sa laureátom 4. ročníka LEAF Award. S akým projektom si sa prihlásil do tohto programu?

Do programu Leaf Award som sa prihlásil s projektom Robot Cing. Tento robot je určený pre deti, ktoré sa chcú učiť programovať robotiku, no neovládajú elektroniku. Po úspešnom zvládnutí programovania sa môžu na robotovi Cing naučiť, ako funguje elektronika a začat programovať na vyššej úrovni vlastné elektronické projekty.

Čo Ťa motivovalo začať robiť projekt?

Sám som si prešiel učením sa programovania elektroniky bez znalosti elektroniky. Mnohokrát to nebolo jednoduché, a preto som chcel začiatočníkom zjednodušiť programovanie. Verím, že takéto zjednodušenie ich motivuje a budú sa k programovaniu elektroniky vracať a tvoriť vlastné projekty.

O tom, kto vstúpi do rozvojového programu sa finalisti dozvedeli priamo počas slávnostného odovzdávania ocenení. Zo siemich finalistov vybrali troch, ty si bol jedným z nich. Čo bolo prvé, čo ti napadlo, keď si počul svoje meno na LEAF Award?

Moj pocit sa nedá opísať no bola to radosť zmiešaná s nadšením. Pocit zodpovednosti na mňa však začal prichádzať až doma.

Čo od programu LEAF Award očakávaš?

Očakávam podporu v rámci projektu, osobnostný rast a v neposlednom rade, spoznanie nových zaujímavých ľudí.

Čo by si poradil svojim rovesníkom- mladým ľuďom, ktorí tiež pracujú na vlastných projektoch alebo chcú začať na projekte?

Ísť do toho naplno a nevzdávať to, keď prídu prvé komplikácie prvý neúspech. Práve naopak, mali by sa z neúspechov učiť a motivovať v tom, čo chú zlepšiť nabudúce.

Čo ti pomáha znovu sa naštartovať, keď máš pocit, že si uviazol v slepej uličke?

Mnohokrát iba zmením projekt prípadne aktivitu na projekte, ktorý robím. Neskôr sa k časti, ktorá mi nešla vrátim. Taktiež sa snažím nájisť ľudí a články, ktoré my pomôžu zo slepej uličky.

Skús si trošku zasnívať. Kde sa vidíš o 10 rokov?

Povedať, kde sa vidím o 10 rokov je pomerne ťažké nakoľko pred 10 rokmi som sa ani zďaleka nevidel tam, kde som. Môžem však povedať, že rád by som sa o 10 rokov venovaj zaujímavemú IT start-upu.

Ako relaxuješ a čomu sa venuješ, keď máš pocit, že si potrebuješ dobiť baterky?

Moj relax spočíva v pozeraní seriálov a Youtube videí (Ben Hack show, GreatScot, AdamSavage). Taktiež chodievam rekreačne liezť a v zime snowboardujem.