Ako by si sa charakterizoval dvoma vetami?

Som človek, ktorý neustále tvorí a učí sa novým veciam. Mám jasné ciele, za ktoré denne bojujem.

S akým projektom si sa prihlásil do LEAF Award?

Prihlásil som sa s projektom BSG up. Ide o webovú aplikáciu, ktorá pomáha ľuďom získať hypotekárny úver jednoduchšie, rýchlejšie a často za lepších podmienok. Náš klient získa aktuálny prehľad všetkých bánk na jednom mieste a následne ma prístup cez BSG up k celému procesu vybavovania hypotéky, na každú dôležitú zmenu bude upozornený emailom – nemusí tak volať alebo písať do banky. Naviac môže klient cez našu appku komunikovať, posielať dôležité dokumenty a teda do samotnej banky ide až na podpis samotných zmlúv…

Čo Ťa motivovalo začať robiť práve takýto projekt?

Predovšetkým priblížiť možnosť ľuďom získať úver na bývanie lacnejšie a bez zbytočného strácania času obehovaním všetkých bánk samostatne. Vďaka BSG up klient vybaví všetko na jednom mieste, dokonca aj vrátane dodatočných produktov, ako je napríklad poistenie úveru.

Tento rok sme sa po prvýkrát rozhodli oceniť okrem 3 laureátov aj ďalších 4 finalistov, ty si bol jedným z nich. Čo bolo prvé, čo ti napadlo, keď si počul, že dostaneš podporu od LEAF Award na ďalší rok?

Môj nápad dáva význam aj ďalším, to je úžasné! Poďme na ňom pracovať ešte intenzívnejšie.

Okrem finančnej pomoci získaš od LEAF-u aj ročný mentoring. Čo to pre Teba znamená?

Projekt prešiel náročným procesom niekoľkých postupových kôl a nakoniec získal skvelé umiestnenie. Moja zrealizovaná myšlienka dáva význam aj samotnej porote – z pohľadu projektu, nezainteresovaným osobám. Vďaka tomu projekt BSG up získal na dôvere, vývoj sa zrýchlil a rovnako sa zvýšil aj záujem z pohľadu klientov. Je to skvelé!

Čo by si poradil mladým ľuďom, ktorí tiež pracujú na vlastných projektoch alebo s ním chcú ešte len začať?

Jednoznačne väčšiu odhodlanosť, chuť napredovať a nebáť sa ísť až za hranu svojich aktuálnych možností a znalostí. Denne sa učiť novým veciam, no hlavne sa rozprávať o svojom projekte alebo svojich myšlienkach s úspešnými ľuďmi, predovšetkým z danej oblasti podnikania.

Čo ti pomáha znovu sa naštartovať, keď máš pocit, že si uviazol v slepej uličke?

Dnes sa žiaľ už ľudia vo všeobecnosti menej rozprávajú. Sám využívam mnohé komunikačné kanály, dokonca možno povedať, že som tvorcom jedného, no cez BSG up našťastie nikto nebude riešiť záležitosti, ktoré by mali byť riešené iba medzi štyrmi očami.  Bežná komunikácia je liek na väčšinu rodinných, vzťahových, ale aj biznisových problémov…

Skús si trošku zasnívať. Kde sa vidíš o 10 rokov?

Hm, najskôr budem vyberať drevené dosky, z ktorých s deťmi postavíme záhradný domček na našej spoločnej farme. Áno, budeme mať kravy, kone aj sliepky 🙂

Ako relaxuješ, keď potrebuješ dobiť baterky?

Jednoznačne športom, behom v prírode alebo kvalitným tréningom v posilňovni. Niekedy však ani to nestačí a potrebujem sa vyváľať v poriadne hustom bahne, odnosiť spolu tak 100kg do strmej zjazdovky, celý sa doškriabať o ostnatý drôt, odtrhnúť si všetky mozole z dlaní a na záver sa príjemne schladiť v 5°C potoku. Máte pravdu, my programátori často nie sme v poriadku… Kto ma však pozná osobne, vie o čom práve píšem.