Už od júla 2018 bola Ivetka Tonhauserová, šikovná programátorka z Košíc, súčasťou neziskovej organizácie Depaul Slovensko. V rámci Programu expertného dobrovoľníctva pomáhala organizácii s návrhom a samotnou tvorbou web stránky ADOPTUJ POSTEĽ, ZACHRÁŇ ŽIVOT. Prostredníctvom nej zbiera organizácia peniaze na podporu ľudí bez domova, aby im pomáhala prežiť tuhú zimu a pripraviť sa na tú ďaľšiu.

Ivet sa  už mnoho rokov vo voľnom čase aktívne zaoberá dobrovoľníctvom a patrí to medzi jej najväčšie koníčky. Téma bezdomovectva ju vždy zaujímala. Preto, keď sa objavila výzva programu LEAF, neváhala a prihlásila sa.

Čo na spoluprácu hovorí Zuzka Kuľhová z Depaul Slovensko: „Ivet pre nás bola veľkou podporou počas prípravy kampane. Pomáhala a radila nám v celom období tvorby stránky. Napriek tlaku a stresu pred spustením kampane sme sa vždy cez skype dohodli s prehľadom a úsmevom:).“

    

“ Ten pocit, keď bola kampaň úspešne spustená a vy viete, že aj vďaka vám sa môže niekoľkým ľuďom zmeniť život k lepšiemu, je neopísateľný a naozaj stojí za všetky tie hodiny i mierny stres, ktorý sa, samozrejme, pár dní pred spustením dostavil.“ Opisuje svoje pocity Ivet.

Výsledok ich spolupráce môžete vidieť na stránke www.depaul.sk . Už za necelé 2 týždne od spustenia kampane pribudli organizácii stovky adoptívnych rodičov postelí z ich zariadení.

Web stránka organizácie Depaul.sk tak dáva šancu zachrániť množstvo životov ľudí bez domova, ktorí sa na nich nie len túto zimu obrátia. Je to krásny výsledok toho, aké dôležité je si navzájom pomáhať a spolupracovať. ?

„Program expertného dobrovoľníctva je pre nás naozaj skvelý program. Rozhodne v ňom plánujeme pokračovať aj do budúcna, keďže spája oblasti neziskového sektora a biznisu, ktoré sú častokrát veľmi odlišné, no navzájom si dokážu pomôcť a čo to sa od seba naučiť. Pre nás je návrh stránky drahá a komplikovaná záležitosť. Vďaka Ivetke je to super projekt, ktorý má záruku úspechu.“ Jozef Kákoš z Depaul Slovensko

Na záver zhodnotenie od Ivet, ktorá si rolu expertnej dobrovoľníčky takto prvýkrát vyskúšala na diaľku:

“Takúto formu dobrovoľníctva rozhodne odporúčam a týmto spôsobom by som chcela vyzvať nielen iných dobrovoľníkov, ale i organizácie, ktoré váhajú a samé sa okrádajú o veľmi efektívnu formu spolupráce, ktorá sa dá naozaj výborne realizovať i na diaľku.”

Viac o Programe expertného dobrovoľníctva nájdete na tu.