DELTA je ročný rozvojový program pre mladých profesionálov z biznisu zameraný na rozvoj líderských zručností. Je pre tých, ktorí majú odvážne vízie a odvahu napĺňať ich. Účastníci programu príjmu líderskú výzvu mimo svojej komfortnej zóny v prostredí neziskovej organizácie, získajú podporu od certifikovaného kouča, zúčastnia sa líderských boot-campov a počas stretnutí určených na konzultácie s ostatnými účastníkmi riešia kľúčové dilemy týkajúce sa samotnej výzvy, tímovej spolupráce a líderstva.  Jednou z účastníčok pilotného ročníka je aj Ľubka Chmelová.

 

Ľubka vyštudovala žurnalistiku. Od vysokej školy pracovala vo viacerých celoslovenských médiách, od spravodajskej agentúry po televíziu a ekonomický denník. Pracovala ako PR manažérka v banke, dnes pracuje na plný úväzok v PR agentúre. Po roku v rozvojovom programe DELTA by táto optimistická východniarka s dvojročným synom na sebe chcela vidieť zmenu vo svojom prístupe k riešeniu problémov, chcela by byť odvážnejšia a prebudiť v sebe líderku.

Pracuješ v PR agentúre a máš malého syna. Času nemáš nazvyš, no napriek tomu si sa rozhodla pre program DELTA. Prečo si sa prihlásila práve do DELTy, programu zameraného na rozvoj líderských zručností?

S DELTOUou som sa stretla presne vo chvíli, keď som to potrebovala. Presvedčilo ma nastavenie programu, hoci kvôli každej aktivite musím zladiť mnoho drobností vo svojom živote. Keď spomínam nastavenie programu, páči sa mi, že nejde iba o rozšírenie mojich líderských zručností, ale aj o konkrétnu spoluprácu na zmysluplných projektoch vo vybraných organizáciách, často neziskovkách so zmysluplnými cieľmi.

Na projektoch riešite strategické výzvy v neziskových organizáciách, kde nemáte formálnu autoritu, dostanete sa tak  mimo svojej komfortnej zóny a dosiaľ používaných postupov. Do akého projektu si sa cez DELTU zapojila ty?

Spolu s Michalom, ďalším účastníkom, pracujeme pre Nadáciu Zastavme korupciu. Našou úlohou je zhodnotiť doterajšiu komunikáciu Nadácie, navrhnúť nové možnosti komunikácie a pomôcť nastaviť fundraisingové aktivity. Cieľom Nadácie, a teda aj našim cieľom, je postupne meniť postoj ľudí ku korupcii. Nadnesene to poviem tak, že cieľom je oslobodiť ľudí od strachu odmietať korupciu, s ktorou sa stretávajú a vidia ju.

Kam by si sa chcela posunúť za rok trvania programu?

Budem rada, keď budeme mať za sebou aspoň jeden dobrý zrealizovaný projekt pre Nadáciu.  Čo sa týka rozvojového programu, je nastavený veľmi dobre, obohacuje ma. Máme už za sebou skupinové aj individuálne coachingy s úžasnou Safiou Bagin, na pozvanie LEAFu nám prednášal skvelý odborník na adaptive leadership Eric Martin, dostávame tipy na odborné čítanie.

Na sebe by som o rok chcela badať zmenu vo svojom prístupe k riešeniu rôznych problémov, chcela by som byť odvážnejšia a robiť zmysluplné veci, chcela by som v sebe prebudiť prirodzeného lídra.

Kto sú podľa Teba ľudia, ktorí by sa mali prihlásiť do programu DELTA?

V pilotnom ročníku DELTy je nás 13 účastníkov, medzi ktorými sú šéfovia firiem, ako aj bežní „pešiaci“, ako som ja. Rozhodnutie zapojiť sa je o vnútorných pohnútkach, očakávaniach a cieľoch. Všetci ich máme iné. No zároveň si myslím, že nás všetkých spája sebecká potreba robiť veci, za ktoré môžeme byť na seba hrdí.

 

Keď si vyberáš rozvojový program – čo by mal spĺňať – podľa čoho si si vybrala program Delta?

Vyberám si kurzy, ktoré sú online, takže ich môžem robiť vtedy, keď mám čas a svojim tempom, zaujímam sa najmä o projektový manažment a o digitál. Z toho vyplýva, že DELTA, ktorá sa zameriava na rozvoj osobnostného potenciálu a líderských schopností je pre mňa úplnou výnimkou ?.