Téma: Rezistencia v tíme

V stredu 22. 4. 2020 v čase medzi 8.30 a 10.00 mali riaditelia škôl možnosť inšpirovať sa od Heleny Rojkovičovej – skúsenej odborníčky na riadenie tímov počas zmeny, či krízy.

Náš tím tvoria rôznorodí ľudia – s rôznym vzdelaním, vedomosťami, zručnosťami a hlavne skúsenosťami. Nielen v krízových časoch preto rôzni ľudia reagujú rôzne na vzniknuté situácie, zmeny či problémy v organizácii.

  • Prečo je to tak?
  • Ako zistiť čo je skutočným dôvodom?
  • Ako manažovať rezistenciu jednotlivcov či celého tímu?
  • Ako nalodiť rezistentných členov tímu na palubu, zapojiť ich a zmeniť ich na plnohodnotných členov tímu?
  • Je to vôbec možné?

Prezentáciu p. Rojkovičovej si môžete aj s poznámkami prezrieť tu:

Rezistencia a ako na ňu …

Helena Rojkovičová

– pracuje už 21 rokov v Tatra banke, aktuálne na pozícii COOL Risk Manager.

Je skúseným manažérom so znalosťou business procesov, procesného a projektového riadenia, v oblasti manažmentu rizík, personálneho manažmentu a krízového riadenia.

Je tiež kvalifikovaná v oblasti rozvoja ľudských zdrojov, vzdelávania a internej komunikácie. Svoje skúsenosti nadobudla v rámci banky na rôznych pozíciách, viedla množstvo projektov, ktorých súčasťou bolo aj vybudovanie silných tímov v korporátnom úverovom procese.

Je zručná v partnerskom vedení tímov ľudí – od najmenších až po veľké tímy v počte 35 a viac ľudí. Ovláda nielen teoreticky, ale hlavne prakticky metodológiu Lean Six Sigma, kde dosiahla úroveň Black Belt a Change Management.

Zmena je pre ňu vždy radostnou výzvou, pretože prináša nielen nové skúsenosti a vedomosti, ale hlavne množstvo benefitov pre ľudí.

P. S. V prípade akýchkoľvek otázok nás kontaktujte na jana.balazova@leaf.sk


Späť na Ranná káva s hosťami