LEAF Award nepodporuje iba svojich laureátov, snaží sa pomáhať formou mentoringu viacerým šikovným makoviciam, ktoré nosia v hlave nápad a potrebujú iba malé usmernenie, aby ho premenili na projekt.


Sophia a Viki sú dve kamarátky z Bratislavy a ich snom bolo vydať knihu. Do LEAF Award sa prihlásili s rukopisom knihy Poškodení. Príbeh sa odohráva v budúcnosti a má paralelne dve hlavné hrdinky, každú žijúcu v inom čase. Prvou je Sunset, dievča, ktoré patrí k Poškodeným, ľudom s výnimočným génom, ktorí sú za svoje schopnosti prenasledovaní a odsudzovaní na smrť. Po tragickej havárii jej rodiny, je však nútená opustiť svoje útočisko, aby našla svojho posledného príbuzného. Druhou hrdinkou je princezná Destiny žijúca pred šesťdesiatimi rokmi. Už od malička je to dievča s dobrým srdcom a voľou objavovať nové veci. Akoby nestačilo, že ju jej otec, vtedajší vládca, odmala týra, postupom času zostáva odkázaná na vozík. Napriek tomu sa nevzdáva a pomaly spoznáva ľudí, ktorí sa už o pár rokov stanú jej poddanými.


„Vďaka LEAF Award sme získali aj nový hnací motor. Vďaka nim venujeme našej knihe každú jednu voľnú chvíľu.“

Hoci je kniha sci-fi príbehom, prepletajú sa v nej aj ťažkosti bežného života. „Každý z nás sa v určitom momente svojho života cítil nepochopený svojimi priateľmi či rodinou. Obe naše hrdinky sa snažia uniknúť svojmu osudu a ich cesty sa stretnú v nepravdepodobnom slede udalostí. Je to kniha o láske, vytrvalosti a odvahe.“ zrhnuli Viki a Sophia.

V rámci polročného mentoringového programu sme Sophiu a Viki prepojili so spisovateľkou a spoluzakladateľkou ASPEKTu Janou Juráňovou, ktorá ich usmerňovala pri úprave ich rukopisu.

Príbeh Poškodených však zaujal aj vydavateľstvo Albatros, ktoré okrem iného vyhľadáva a pomáha vychádzajúcim literárnym talentom. Kniha Poškodených je teda už teraz v rukách zodpovedného redaktora, ktorý ho posúdi, poskytne spätnú väzbu a možno sa Albatros media rozhodne rukopis aj vydať?

Nie je to však iba o kontaktoch, ktoré Sophia a Viki získali, Za týmito úspechmi stojí veľa poctivej tvorivej práce oboch dievčat. „Vďaka LEAF Award sme získali aj nový hnací motor. Vďaka nim venujeme našej knihe každú jednu voľnú chvíľu.“

LEAF Award sa snaží vytvárať príležitosti na prepájanie aktívnych mladých ľudí, ktorí sa zaujímajú o potreby svojho okolia a neboja sa zobrať zmenu do vlastných rúk. Sophia a Viki tieto príležitosti vždy využívali a posúvali sa tak vpred. „Inšpirovalo nás stretnutie s úžasnými ľuďmi, ktorí nám ukázali, že všetko je možné, ak vytrvalo idete za svojim cieľom. Je úžasné obklopovať sa takými inšpiratívnymi ľuďmi.“

„Ďakujeme za neoceniteľnú podporu a vašu vieru, že si každý môže splniť svoj sen? „


Prihlás sa aj Ty a otvor tak dvere k novým príležitostiam. Prihlasovanie je možné do 24.3.2019.