Čo ma baví? V čom som skutočne dobrý? Čo je potrebné zmeniť v našom meste? V našej škole a čo je pre mňa vlastne v živote dôležité? Nie sú to bežné otázky a nechce sa nám o nich rozprávať s hocikým. Len tak na prvom stretnutí. Musíme si veriť a mať ozajstnú dôveru, že ten, s kým sa rozprávam, mi naozaj rozumie, že ma rešpektuje, že naozaj počúva, čo mu hovorím.

Práve preto sme sa rozhodli, že sa vyberieme k vám. Do vašich škôl, do vašich klubov alebo rovno do vašich izieb a cez obrazovky počítačov sa pokúsime o spoločené hľadanie toho, čo je to najdôležitejšie a najvrzrušujúcejšie vo vašich životoch. A nielen to.

Niekedy máme pocit, že to, čo tu okolo nás, je nestačí. A nikto nerobí to, čo tu všetci potrebujeme. Môže to byť jednoduchý klub, kde sa dá porozprávať, kde spolu môžeme stretnúť zaujímavých ľudí a pozvať ich z iného kúta sveta či Slovenska. Chceme sa nechať inšpirovať a niečo naozaj začať robiť, len neviem presne kde začať.

Počas minulého roka sme začali s Mirkou chodiť medzi študentov. A hovorili sme o tom, čo to vlastne znamená: toto ma baví, toto viem, toto by som rád robil a zmenil… Na jednej škole v Seredi sme stretli jedného chalana, ktorý sa hanbil povedať, čo je jeho obľúbenou aktivitou. Naveľa, naveľa mi prezradil, že jeho hobby sú hry. Počítačové hry. Len to má jeden háčik. Všetci mu preto nadávajú. Vraj má robiť niečo poriadne. Učiť sa a tak… Keď som mu povedal, že to je skvelé a že v Pixelfederation čo je firma, ktorá sa venuje vývoju počítačových online hier je dokonca pracovná pozícia „HRÁČ“, bol dosť prekvapený.

„To sa akože môžem v robote celý deň hrať?“ opýtal sa. „To je kúúúúl.“ Má to len jeden háčik, musíš v tom byť naozaj dobrý, musíš si všímať, ako sa tá hra dá naozaj vylepšiť a ako na ňu prilákať ešte viac hráčov, ktorí si ju kúpia.

Takto sa môžete na stretnutí s nami dozvedieť, že vôbec nejde o to čo robíte a ako sa na to dívajú iní. Napríklad rodičia. Všetko dáva zmysel ak ho my sami v tom nájdeme a budeme v tom naozaj dobrí a užitoční.

Preto ak nás pozvete, prídem aj do vašej školy alebo sa porozprávame s vami len tak. Cez skype alebo hangout a uvidíme, či na niečo neprídeme a ak potrebujete mentora či širší rozhľad je tu ešte aj iná možnosť. Cez Talenthub alebo Talent guide sa o sebe a o tom, čo viete môžete dozvedieť ešte viac.