Chceš svoje skúsenosti zmysluplne využiť a pomôcť organizáciám rozvíjajúcim dobré myšlienky? Prečítaj si návod ako sa stať expertným dobrovoľníkom v 4 jednoduchých krokoch.

  1. Prezri si príležitosti

Hľadáš tú správnu príležitosť pre teba? Dobrovoľnícke projekty môžeš filtrovať podľa zamerania organizácie, tvojej expertízy, dĺžky trvania projektu alebo aj podľa regiónu, v ktorom organizácia pôsobí. Na niektorých projektoch je možné pracovať aj na diaľku, napríklad ak žiješ v zahraničí.

 

  1. Prihlás sa

Vyplnenie prihlášky ti zaberie maximálne 15 minút. Napíšeš, ktorý dobrovoľnícky projekt preferuješ, aká je tvoja motivácia zúčastniť sa programu a relevantné skúsenosti. Jediné, čo si treba pripraviť vopred, je životopis v PDF-ku alebo odkaz na tvoj LinkedIn profil.

 

  1. Absolvuj interview

Ak nás tvoja prihláška zaujme, oslovíme ťa a naplánujeme si online rozhovor, ktorý bude trvať približne 45 minút.

 

  1. Stretni sa so svojou organizáciou

Na našom kick-off podujatí sa stretneš so svojou organizáciou a začnete spolu pracovať na projekte.

 

Expertné dobrovoľníctvo je výborným spôsobom, ako si svoje odborné skúsenosti vyskúšať aj v prostredí mimo bežného zamestnania. Prinesie vám nový pohľad na vašu prácu, nové výzvy a kontakty. Je to forma osobného rozvoja, ktorá je prospešná pre toho, kto pomáha aj pre toho, kto pomoc potrebuje.

Prihlásiť sa do Programu expertného dobrovoľníctva môžete do 22. marca na stránke https://www.leaf.sk/dobrovolnici/.