Poslaním organizácie ČERVENÝ NOS Clowndoctors je prostredníctvom klaunského umenia prinášať radosť a smiech tým, ktorí to potrebujú. Ide najmä o deti v nemocniciach, v domácej starostlivosti alebo o seniorov v liečebných zariadeniach a zariadeniach sociálnych služieb.

Organizácia spolupracuje s naším LEAF Programom expertného dobrovoľníctva už niekoľko rokov.

Tento rok hľadali dobrovoľníkov na dva projekty z oblasti marketingu a firemného fundraisingu. Zuzka Čubrík a Filip Kuna zase hľadali priestor ako sa občiansky angažovať a efektívne využiť svoje schopnosti pre dobrú vec. Slovo dalo slovo a títo mladí profesionáli sa s neziskovou organizáciou našli cez LEAF Program expertného dobrovoľníctva.

“Radi by sme sa vám pochválili. Takýchto parádnych expertných dobrovoľníkov máme od leta v Červenom Nose!”  tešia sa zo spolupráce zamestnanci organizácie. “Sú našimi mentormi, ťahačmi, motiváciou a inšpiráciou.”

Prečo sa však mladí ľudia popri všetkých povinnostiach rozhodli venovať svoj voľný čas, know- how a skúsenosti dobrovoľníctvu?

„Ako mama 10-mesačného drobca som si Červený Nos vybrala práve preto, že je to krásny projekt, ktorý pomáha nielen detičkám, ale aj dospelým na miestach, kde je smiech najviac potrebný,“ vysvetľuje Zuzka.

Pre Filipa je to kombinácia dvoch dôvodov: “Červený Nos je úžasný projekt, je skvelé, čo robia a ako dlho už fungujú. Zároveň ale vidím veľký priestor na rast v online, aby sa to mohlo robiť ešte vo väčšom.“

Ak by ste aj vy chceli pomôcť zaujímavej organizácii v oblasti, v ktorej ste doma, v Programe expertného dobrovoľníctva máme ešte stále niekoľko projektov, na ktoré sa dá prihlásiť. Pozrite si ponuku, pretože ako hovorí Filip “pomáhať tým, ktorí to potrebujú, vám prinesie viac radosti než čokoľvek iné, čo ste kedy spravili.”

Viac o Programe expertného dobrovoľníctva nájdete na stránke programu.

Zdroj obrázkov a info: ČERVENÝ NOS Clowndoctors