Transplantácia

Najefektívnejší a najdoslovnejší spôsob, ako darovať svoj mozog. Skúsenosti s touto formou sú malé, ale o to väčšia je tvoja šanca zapísať sa do histórie. Kým však medicína ešte o niečo nepokročí, túto formu darcovstva príliš NEODPORÚČAME.

Kúpiť na Ebay.com

Na Ebay sa dá kúpiť takmer čokoľvek. Napríklad aj skutočné ľudské mozgy naložené v sklenených nádobách. Boli ukradnuté z Indiana Medical History Museum a mladý páchateľ, ktorému z očí sršal dôvtip, ich odcudzil rovno šesťdesiat. Podľa záznamov mal jeho Ebay profil 100% pozitívny feedback. Napriek tomu ani tento spôsob získania mozgu ako originálneho daru pre svojich blízkych NEODPORÚČAME.

      

Starostlivým vymývaním

Brainwashing – tento pojem vznikol v polovici minulého storočia, ale dnešná doba mu bohužiaľ stále tak nejak praje. Naša rada je jednoznačná – kritické myslenie!

Na lekárske experimenty

Ofina alebo cool čiapka by jazvu na čele snáď prekryla a niečo by sa tým možno dalo aj privyrobiť… ale načo riskovať, že to už nebudeš tak celkom ty. Radšej NEODPORÚČAME.

Program expertného dobrovoľníctva

Mozog môžeš darovať na dobrú vec a nebude to ani bolestivé. Bude ťa to stáť iba pár hodín času mesačne. Nebudeš pomáhať manuálnou prácou, ale odbornými skúsenosťami. Ako expertný dobrovoľník môžeš pomáhať neziskovej organizácii, ktorej fandíš, v odbore, v ktorom si doma – právo, financie, marketing, biznis, analýza dát… je ich viac. Zoznam organizácií nájdeš na stránke Programu expertného dobrovoľníctva. Prihlásiť sa môžeš do 22. marca. Túto formu rozhodne ODPORÚČAME ?